3/12/2007

EL SOCIALISME EN LA HISTÒRIA.

Avui mateix, s’ha publicat aquest article al Diari de Girona. Tots aquells que estigueu interessats podeu llegir l’article fent un clic en el vincle, i si teniu ganes de dir quelcom en relació a les idees que exposo en el text, res em faria més il·lusió que deixéssiu un comentari.

3/08/2007

DIA DE LA DONA TREBALLADORA

La Noelia Valverde ha escrit un text en motiu del dia de la dona treballadora. En principi aquest article s’hauria d’haver penjat a la pàgina web de l’Agrupació del Gironès, però per motius tècnics aquesta encara no està llesta, i per tant hem decidit publicar-lo aquí, i d’aquesta manera també podrem comentar-lo.

Avui 8 de març, el Dia Internacional de la Dona Treballadora, és en primer lloc un dia de celebració per els grans avenços que s’han aconseguit en matèria de igualtat. Per tant, aquest any cal fer un incís en el canvi polític més rellevant dels darrers dies, que és l’aprovació, per part del Consell de Ministres, del projecte de Llei d’Igualtat entre homes i dones. Es una llei que implica a tota la societat, Govern, Partits Polítics, Administracions Públiques, Empreses, és a dir, homes i dones per igual, i que significa un gran pas endavant per aconseguir drets que s’han reivindicat durant anys. Entre aquests drets cal donar especial importància als que es refereixen a les treballadores, que són les que pateixen un grau més alt de discriminació.

Però per una altra banda també és un dia per a denunciar, doncs no tots els fets succeïts al llarg de l’any són mereixedors de celebracions, tot al contrari, ja que un important nombre de dones han estat víctimes d’abusos, assetjament i agressió sexual al nostre país i d’entre elles 68 han mort a mans de la seva parella o ex-parella.

A més la situació de les dones catalanes respecte de les europees continua essent insatisfactòria, per exemple mentre la taxa d’ocupació de les europees es situa en un 57’4% la de les catalanes tan sols ronda un 55% i la taxa d’atur de les europees, d’un 9% es molt inferior a la de les catalanes que es troba al voltant del 12%. A tot això cal afegir el fet de que la dona dedica una mitjana de cinc hores i dotze minuts, per jornada laboral, més que els homes a les tasques domèstiques.

Aquestes dades ens recorden la responsabilitat que té la societat i sobretot nosaltres, els joves, d’esforçar-nos i lluitar per aconseguir un canvi en els valors i les actituds i en procurar una transformació de les relacions entre dones i homes en tots els nivells de la societat.

Per totes aquestes raons i tenint en compte que tot i els èxits aconseguits encara queda molt per fer, proposem que entre tots puguem fer realitat el fet de que totes les dones tinguin el dret a viure dignament sense carències ni temors.