7/24/2006

Tot un èxit!

Aquí us adjunto una copia del discurs que vaig fer aquest passat dissabte:

Reactivar l’Agrupació de Girona

Això significa, en primer lloc, treballar per tal que a Girona, el moviment de les Joventuts socialistes creixi, es desenvolupi, i es consolidi. És a dir, que la presència del socialisme entre les joventuts de la nostra ciutat ha de ser important, de tal manera que aquesta es pugui percebre en el carrer i en els espais públics.
Sens dubte, l’objectiu principal de reactivar o dinamitzar aquesta Agrupació és promoure la formació i el debat entre els militants. El debat polític, social i fins i tot cultural. Per aconseguir aquesta formació i participació de la militància, per aconseguir que aquesta estigui més còmode dins les JSC, hem de ser una agrupació molt activa, en tant que hem de donar la possibilitat als militants de donar la seva opinió i participar en grups de treball. Evidentment, la realització d’actes, manifestos, etc. serà fonamental perquè la nostra militància es trobi a gust dins l’agrupació. Però sincerament crec que hem d’anar més enllà. Hem d’organitzar-nos i funcionar de tal manera que tots els militants de l’Agrupació tinguin la possibilitat de participar en aquest projecte que avui presentem. Per això, les executives seran obertes a tota la militància, tothom i podrà dir la seva. A més, les secretaries tindran autonomia per dirigir els projectes que presentin davant l’executiva, sempre i quan aquesta accepti el projecte plantejat. Per tant, les secretaries tindran absoluta autonomia per funcionar i per presentar projectes.

Altres objectius indispensables són:

La visibilitat

La JSC a Girona ha de ser visible, i per aconseguir-ho ens proposem com a mínim la celebració de quatre actes al llarg de l’any sobre diferents temàtiques d’actualitat i d’interès ciutadà. Aquest és el nostre compromís de mínims.
A més, és fonamental la creació d’una pàgina web, que serà un element que ens permetrà donar a conèixer a tothom les nostres opinions i on tota la militància podrà participar. Evidentment, és molt important fer notes de premsa sobre els manifestos i actes que realitzem. Sens dubte, un dels aspectes que més ens preocupa, és la imatge que l’Agrupació de Girona vol donar: dinàmica, compromesa, socialista, tolerant i democràtica. Per això, es crearà la Secretaria d’Imatge i Publicitat, que es dedicarà a la creació de la pàgina web, a la realització de cartells i fulletons, a trobar una imatge representativa de les JSC a Girona i arreu.

Implantació i Acció jove
A Girona, de ben segur que hi ha una gran quantitat de jovent socialista que no sap que existeix la JSC, tot i la tasca esplèndida que des de la federació s’ha estat realitzant durant els últims anys. En aquest sentit, volem ser una ajuda, per això pretenem treballar per tal d’implantar-nos en el territori d’una manera decidida. Tenim la idea de crear una secretaria d’Implantació que gestionarà campanyes d’afiliació, que esperem efectives per tal de traslladar el missatge socialista a la ciutadania jove de Girona.
També, per aconseguir arribar a moure diferents sectors juvenils (estudiants universitaris, estudiants d’instituts, joves que fan formació professional...) es crearà la secretaria d’Acció Jove.

Participació en altres associacions i òrgans juvenils
Existeixen múltiples associacions juvenils on ens agradaria participar. En especial, el Senat dels Joves ens sembla una veritable plataforma que haurem de tenir molt en compte. Evidentment, hi hauríem de tenir una àmplia representació. Per això, es crearà la Secretaria d’Afer externs, que dirigirà la participació i representació de les JSC dins del Senat dels Joves. Aquest ha de ser, sense cap dubte, el primer objectiu d’aquesta secretaria, objectiu que, per altra banda, serà difícil i costós. Però aquesta secretaria també treballarà perquè les JSC tinguin un pes específic dins d’altres plataformes, associacions o organismes que, n’estem del tot convençuts, són espais que volem ocupar i fer escoltar la nostra veu.

Aposta pel territori
Cal dir que aquest projecte és un complement del projecte polític de la Federació de les comarques gironines. És a dir, des de l’Agrupació, volem ser una ajuda, un complement, una embranzida dins d’un projecte polític més ampli, que liderat per David Maldonado, aposta pel territori.

En fi, volem d’una manera sincera treballar per traslladar-vos la possibilitat a tots els que voleu acompanyar-nos de participar en els projectes polítics o socials; i debatre, cadascú amb total llibertat, la posició que creu que hauríem de defensar en aquells temes d’actualitat política o d’important rellevància. Res més, només subratllar que la nostra idea és un projecte que va més enllà de les persones, i arrela en conceptes com democràcia, tolerància i evidentment, socialisme!
---------------------------------------------------------------
Crec que l’acte va ser tot un èxit. Per això, en primer lloc cal donar les gràcies a Àlex Saez, Diputat al Congrés, que tan amablement va accedir a acompanyar-nos i que també ens va dedicar unes paraules, en les que va recalcar que la formació és un element clau per les nostres trajectòries polítiques i personals. També haig de donar les gràcies a David Maldonado i Miquel Juanós, l’ajut dels quals ha estat indispensable per tirar endavant aquest projecte.

Per una altra banda, també haig d’agrair sincerament la tasca de tots aquells que van fer possible que l’assemblea fos tot un èxit. Cal donar les gràcies a Marc Lamuà, el qual va encarregar-se d’avisar els mitjans de comunicació i de realitzar notes de premsa (per cert, avui sortim en una notícia al Diari de Girona). I també haig de donar les gràcies a Alfons Jiménez (mireu l'article sobre memòria històrica que recentment ha publicat al Diari de Girona), el nou Secretari d’Organització i Finances, el qual va gestionar conjuntament amb mi tota la preparació de l’assemblea d’Agrupació, i va tenir un paper fonamental en implicar a la militància perquè assistís i participes de l’aventura política que aquest dissabte començava.

En fi, per mi és un honor poder encapçalar aquest projecte, però ara és el moment de treballar i fer realitat tot allò que ens hem proposat. Crec que tenim els mitjans necessaris (bona relació amb el PSC, excel·lent comunicació amb la federació, etc) i gent molt preparada i amb moltes ganes de treballar per aconseguir créixer com a Agrupació, no només en número de militància, sinó també en participació, formació i debat intern.

Aquesta és la nova Comissió Executiva d’Agrupació Gironès:

Presidents de l’Agrupació: David Maldonado i Miquel Juanós
Primer Secretari: Pere Simón
Secretari d’Organització, Finances i Implantació: Alfons Jiménez
Secretari de Publicitat: Marc Lamuà
Secretari d’Acció Jove: Pablo Pellitero
Secretaria de Drets Civils, Dona i Moviments Socials: Magalí Pons
Secretari d’Afers Externs: Víctor Pamplona
Secretaria de Formació: Cristina Despuig
Secretaria d’Immigració: Sommaya Waez
Secretari/a d’Educació i Cultura: Emili Pérez i Isabel Vidal
Secretari de Justícia: David Ortega

7/19/2006

No hi podeu faltar!


A més, però, aquest dissabte, 22 de juliol, a les sis hores de la tarda a la seu del PSC a Girona...
Ens complau convidar-vos, i ens faria molt contents, la vostra presència a l'assemblea de l'agrupació JSC Gironès en la qual l'ordre del dia és el següent:
- Elecció de la mesa.
- Presentació a càrrec d'Àlex Saez, diputat al Congrés.
- Informe de gestió de l'executiva sortint.
- Proposta del nou projecte de futur.
- Intervencions de David Maldonado, primer secretari de la Joventut Socialista a les comarques gironines; i de Miquel Juanós, membre del'Executiva Nacional de les Joventuts Socialistes de Catalunya.
- Cloenda de l'acte.

Us hi esperem!

7/10/2006

Aquests últims dies...

Haig de demanar disculpes perquè aquests últims dies no he pogut actualitzar. Tinc, però, justificació: els últims exàmens, el començament de la temporada d’estiu amb la cobla i el treball de col·laborador a la universitat.

Ahir va acabar el Mundial de futbol que s’ha celebrat recentment a Alemanya. Un Mundial estrany. La gran favorita, Brasil, no va jugar bé en cap moment del campionat. No es pot dir que van tenir un mal partit contra la vella guàrdia francesa. Argentina i Espanya, comencen de forma aclaparadora, però en el moments importants acaben fent figa, tot i que els segons, ja estem acostumats. Itàlia, sense desplegar un futbol brillant, acaba guanyant el Mundial davant d’una selecció francesa amb molts noms importants, més de la meitat dels quals desapareixeran l’any que bé de l’argot futbolístic. Al meu entendre, el gran vencedor d’aquest Mundial ha estat el futbol europeu, que ha demostrat estar a anys llum del futbol africà i americà, on només destaquen Brasil i Argentina. Per contra, a Europa hi ha seleccions com Portugal, Holanda, Alemanya que han demostrat un gran potencial. En un altre ordre de casos, la selecció espanyola de bàsquet ha començat avui els entrenaments per al Mundial d’aquest estiu. Amb una mica de sort, ens donarà moltes més alegries que la de futbol.

Per altra banda, aquest passat dissabte vaig tenir la sort de participar en la Conferència Nacional de les JSC, i la desgràcia de participar en la ponència d’Organització (quin pal!). Tot i així, també vam tractar temes interessants, bàsicament quan vam aprovar el reglament de les agrupacions (del que vaig treure conclusions molt importants) i el reglament de quotes (alguns volien augmentar en 10 € la quota!). La JSC de Comarques Gironines es va abstenir de la votació d’aquest últim reglament, on vam coincidir amb 19 delegats d’altres federacions. Es nota que això de la quota no acaba d’agradar. Altres, però, ho van passar més malament que jo, perquè van tenir que defensar una ponència que no havien fet ells... En definitiva, va ser una experiència agradable, on no va faltar el típic “menú para seis” xinès.